Conference Agenda

District 56 Toastmasters is pleased to announce the following schedule for the District Spring Conference. We thank all our volunteers and welcome our members and guests to the Conference on Friday and Saturday, May 3 and 4, 2024, at Hotel Derek in Houston, Texas.

Saturday, May 4, 2024

8:00 AM - 11:00 AM Revolve Kitchen	Hotel Restaurant Open to Public for Breakfast <u>Menu</u> *Complimentary for hotel room guests
8:00 AM - 2:00 PM E Bravo Foyer	<u>Candidates Corner</u>
8:00 AM - 11:00 PM E Bravo Foyer	Sponsor Tables
8:00 AM - 11:00 PM E Bravo Foyer	Selfie Booth for ticket holders
8:00 AM - 11:00 PM I Spindletop	 Networking Room for ticket holders Toastmasters Vault Archival Video Showcase District 56 Banner of Clubs Video Showcase
8:30 AM - 8:30 PM E Bravo Foyer	Registration Desk for ticket holders Check in and place your special colored wristband on to gain access into conference rooms
8:30 AM ABCD Bravo	The Bravo Ballroom is open for ticket holders
8:30 AM - 10:00 PM ABCD Bravo	Silent Auction for ticket holders
8:30 AM - 9:00 AM I Spindletop	30-minute First-Time Attendees Orientation for ticket holders

9:00 AM - 11:00 PM Various times I Spindletop Foyer	Attendee Video Interviews for ticket holders Share why you purchased a ticket to attend the 2024 District 56 Spring Conference
9:00 AM - 9:20 AM ABCD Bravo	 20-minute Master of Ceremonies Day Two for ticket holders Welcome Pledge Acknowledgments: Volunteers, Tall Tales Winner, and Saturday Line Up Recognition of Dignitaries
9:20 AM - 10:05 AM ABCD Bravo	45-minute Education Session #4 for ticket holders: Charlie Pitts, DTM, PDDG - <u>Partnering with Purpose</u>
10:05 AM - 10:10 AM	5-minute Break
10:10 AM - 10:55 AM ABCD Bravo	45-minute Keynote for ticket holders: Distinguished Toastmaster Farzana Chohan, International Director Region 5 - Leadership Excellence: Walk through a leadership journey to help you map out your own journey
10:55 AM - 11:00 AM	5-minute Break
11:00 AM - 12:00 PM KLM Great Room	1-hour Lunch for All-Access ticket holders
11:00 AM - 6:00 PM Room 1530	VIP Penthouse Hospitality Suite for full-day ticket holders *Limited occupancy
11:30 AM - 11:59 AM E Bravo Foyer	Non-ticket holders: pick up a guest badge at Registration for access to the Business Meeting
12:00 PM - 2:00 PM ABCD Bravo	2-hour <u>Business Meeting</u> *Non-ticket holders exit the ballroom by 2:00 PM
2:15 PM - 4:15 PM	2-hour Spanish Speech Contest for ticket holders

2:00 PM - 2:55 PM ABCD Bravo	For ticket holders: 20-minute Incoming Officer Induction and Acceptance 5-minute Incoming District Director Speech 5-minute Outgoing District Director Speech 5-minute break to set up the stage 20-minute Leadership Panel Discussion moderated by Past International Director Pamela McCown, DTM
2:55 PM - 3:00 PM	5-minute Break
3:00 PM - 4:00 PM ABCD Bravo	1-hour Education Session #5 for ticket holders: Sheryle H. Warren, DTM, PDDD - Who is Your Why?
4:00 PM - 4:05 PM	5-minute Break
4:00 PM - 11:00 PM Revolve Kitchen + Bar	Hotel Restaurant Open to Public for Dinner and Beverages <u>Menu</u>
4:05 PM - 4:50 PM ABCD Bravo	45-minute Education Session #6 for ticket holders: Gail E. Lover, DTM, PDD5G - My Three Bs of Presiding : Reciprocity - Parliamentary Procedure
4:15 PM - 4:45 PM KLM Great Room	30-minute Loteria Traditional Spanish Game for ticket holders
4:50 PM - 4:55 PM	5-minute Break
4:55 PM - 5:40 PM ABCD Bravo	45-minute Education Session #7 for ticket holders: Angela Tornes, DTM, PD43D – <u>Lead Well, Live Well</u> – Interplay of Leadership and Well-Being
5:40 PM - 6:40 PM KLM Great Room	1-hour Dinner for all-access ticket holders
6:40 PM – 6:50 PM E Bravo Foyer	10-minute Break Line up for Dignitary Procession for ticket holders

10:00 PM - 11:00 PM ABCD Bravo 	1-hour <u>Karaoke Contest</u> , Line Dancing, and Announcement of Silent Auction Winners Adjourn
10.00 PM 11.00 PM	1 hour Karacka Contact Line Densing and
9:30 PM - 10:00 PM ABCD Bravo	30-minute Trio Awards
8:30 PM - 9:30 PM ABCD Bravo	1-hour <u>Distinguished Toastmaster (DTM) Award Ceremony</u>
7:00 PM - 8:30 PM ABCD Bravo	1.5-hour International Speech Contest for ticket holders
6:50 PM - 6:59 PM ABCD Bravo	9-minute Dignitary Procession for ticket holders

⁻Times subject to change -