## **Conference Agenda**

District 56 Toastmasters is pleased to announce the following schedule for the District Spring Conference. We thank all our volunteers and welcome our members and guests to the Conference on Friday and Saturday, May 3 and 4, 2024, at Hotel Derek in Houston, Texas.

## Saturday, May 4, 2024

8:00 AM - 11:00 AM Revolve Kitchen	Breakfast in Hotel Restaurant   <u>Menu</u> *Complimentary for two guests per hotel room
8:00 AM - 2:00 PM E Bravo Foyer	Candidates Corner
8:00 AM - 11:00 PM E Bravo Foyer	<u>Sponsor Tables</u>
8:00 AM - 11:00 PM E Bravo Foyer	Selfie Booth
<b>8:00 AM - 11:00 PM</b> I Spindletop	<ul> <li>Networking Room for ticket holders</li> <li>Toastmasters Vault Archival Video Showcase</li> <li>District 56 Banner of Clubs Video Showcase</li> </ul>
<b>8:30 AM - 8:30 PM</b> E Bravo Foyer	Registration Desk
8:30 AM ABCD Bravo	The Bravo Ballroom is open for ticket holders
8:30 AM - 10:00 PM ABCD Bravo	Silent Auction
8:30 AM - 9:00 AM I Spindletop	30-minute <u>First-Time Attendees Orientation</u> for ticket holders

<b>9:00 AM - 9:20 AM</b> ABCD Bravo	<ul> <li>20-minute Master of Ceremonies Day Two for ticket holders</li> <li>Welcome</li> <li>Pledge</li> <li>Acknowledgments: Volunteers, Tall Tales Winner, and Saturday Line Up</li> <li>Recognition of Dignitaries</li> <li>Color Guard Performance</li> </ul>
<b>9:20 AM - 10:05 AM</b> ABCD Bravo	45-minute Education Session #4 for ticket holders: <b>Charlie Pitts, DTM, PDDG</b> - <u>Partnering with Purpose</u>
10:05 AM - 10:10 AM	5-minute Break
<b>10:10 AM - 10:55 AM</b> ABCD Bravo	45-minute Keynote for ticket holders International Director Farzana Chohan, DTM
10:55 AM - 11:00 AM	5-minute Break
11:00 AM - 12:00 PM KLM Great Room	1-hour Lunch for All-Access ticket holders
<b>11:00 AM - 6:00 PM</b> Room 1530	VIP Penthouse Hospitality Suite for full-day ticket holders *Limited occupancy
<b>11:30 AM - 11:59 AM</b> E Bravo Foyer	Non-ticket holders: pick up a guest badge at Registration for access to the Bravo Ballroom for the Business Meeting
<b>12:00 PM - 2:00 PM</b> ABCD Bravo	2-hour <u>Business Meeting</u>
<b>2:00 PM - 2:55 PM</b> ABCD Bravo	20-minute Incoming Officer Induction and Acceptance 5-minute Incoming District Director Speech 5-minute Outgoing District Director Speech 5-minute break to set up the stage 20-minute Leadership Panel Discussion moderated by Past International Director Pamela McCown, DTM  *Non-ticket holders exit the ballroom by 2:55 PM

2:55 PM - 3:00 PM	5-minute Break
<b>3:00 PM - 4:00 PM</b> ABCD Bravo	1-hour <u>Spanish Speech Contest</u> for ticket holders
<b>3:00 PM - 4:00 PM</b> KLM Great Room	1-hour Education Session #5 for ticket holders: <b>Sheryle H. Warren, DTM, PDDD</b> – <u>Who is Your Why?</u>
4:00 PM - 4:05 PM	5-minute Break
<b>4:00 PM - 11:00 PM</b> Revolve Kitchen + Bar	Hotel Restaurant Open to Public for Dinner and Beverages  Menu
<b>4:05 PM</b> - <b>4:50 PM</b> ABCD Bravo	45-minute Education Session #6 for ticket holders: <b>Gail E. Lover</b> , <b>DTM, PDD5G</b> - <u>My Three Bs of Presiding</u> : Reciprocity Parliamentary Procedure
<b>4:15 PM - 4:45 PM</b> KLM Great Room	30-minute Loteria   Traditional Spanish Game for ticket holders
4:50 PM - 4:55 PM	5-minute Break
<b>4:55 PM - 5:40 PM</b> ABCD Bravo	45-minute Education Session 7 for ticket holders: <b>Angela Tornes, DTM, PD43D</b> - <u>Lead Well, Live Well</u> - Interplay of Leadership and Well-Being
<b>5:40 PM - 6:40 PM</b> KLM Great Room	1-hour Dinner for all-access ticket holders
<b>6:40 PM - 6:50 PM</b> E Bravo Foyer	10-minute Break   Line up for Dignitary Procession
<b>6:50 PM</b> - <b>6:59 PM</b> ABCD Bravo	9-minute Dignitary Procession

<b>7:00 PM - 8:30 PM</b> ABCD Bravo	1.5-hour International Speech Contest for ticket holders
<b>8:30 PM - 9:30 PM</b> ABCD Bravo	1-hour <u>DTM Ceremony</u>
<b>9:30 PM - 10:00 PM</b> ABCD Bravo	30-minute Trio Awards
10:00 PM - 11:00 PM ABCD Bravo	1-hour Karaoke Contest, Line Dancing, and Announcement of Silent Auction Winners
11:00 PM	Adjourn

<sup>-</sup>Times subject to change -