Conference Agenda

District 56 Toastmasters is pleased to announce the following schedule for the District Spring Conference. We thank all our volunteers and welcome our members and guests to the Conference on Friday and Saturday, May 3 and 4, 2024, at Hotel Derek in Houston, Texas.

Friday, May 3, 2024

7:00 AM - 11:00 AM Revolve Kitchen	Hotel Restaurant Open to Public for Breakfast Menu *Complimentary for hotel room guests
9:00 AM - 10:00 PM I Spindletop	 Networking Room for ticket holders Toastmasters Vault Archival Video Showcase District 56 Banner of Clubs Video Showcase
9:30 AM - 10:00 PM E Foyer	Registration Desk for ticket holders Check in and place your special colored wristband on to gain access into conference rooms
9:30 AM ABCD Bravo	The Bravo Ballroom is open for ticket holders
9:30 AM - 10:00 PM E Foyer	Selfie Booth for ticket holders
9:30 AM - 10:00 PM E Foyer	Sponsor Tables
9:30 AM - 10:00 PM E Foyer	<u>Candidates Corner</u>
10:00 AM - 10:00 PM ABCD Bravo	Silent Auction for ticket holders
10:00 AM - 10:00 PM Various times I Spindletop Foyer	Attendee Video Interviews for ticket holders Share why you purchased a ticket to attend the 2024 District 56 Spring Conference

10:00 AM - 10:15 AM ABCD Bravo	 15-minute Master of Ceremonies Opening Day for ticket holders Welcome Pledge Acknowledgments: Volunteers and Friday Lineup Recognition of Dignitaries
10:15 AM - 11:15 AM ABCD Bravo	1-hour Fireside Chat for ticket holders with Distinguished Toastmaster Farzana Chohan, International Director Region 5
11:15 AM - 11:20 AM	5-minute Break
11:20 AM - 12:00 PM ABCD Bravo	40-minute Promoting Corporate Toastmasters Programs for ticket holders: How to launch a Toastmasters program in your corporation with Pamela McCown, DTM, Past International Director, and David Bell, DTM
12:00 PM - 4:00 PM ABCD Bravo	Business Networking Table Sessions for ticket holders
12:00 PM - 7:30 PM E Foyer	Author's Corner
12:00 PM - 7:30 PM E Foyer	Entrepreneur's Corner
12:00 PM - 7:30 PM Room 1530	VIP Penthouse Hospitality Suite for full-day ticket holders Limited occupancy
12:00 PM - 1:00 PM KLM Great Room	1-hour Lunch for all-access ticket holders
1:00 PM - 1:45 PM ABCD Bravo	45-minute Education Session #1 for ticket holders: Distinguished Toastmaster Martha Elias, Past District Director - Marketing the Initial "Conversation" with Prospects

1:45 PM - 2:00 PM ABCD Bravo	15-minute Team Building Activity for ticket holders
2:00 PM - 2:45 PM ABCD Bravo	45-minute Education Session #2 for ticket holders: Distinguished Toastmaster David Bell - Prospective Member Engagement using the Prospective Member Journey
2:45 PM - 3:00 PM ABCD Bravo	15-minute Team Building Activity for ticket holders
3:00 PM - 3:45 PM ABCD Bravo	45-minute Education Session #3 for ticket holders: Distinguished Toastmaster Farzana Chohan, International Director Region 5 - Let's learn leadership from peers: Interactive learning from Peer Leadership. The best learning occurs with collaborative work and knowledge sharing. This session will focus on collaborative success elements.
3:45 PM - 4:00 PM ABCD Bravo	15-minute Team Building Activity for ticket holders
4:00 PM - 5:00 PM I Spindletop	1-hour <u>First Timers Event</u> for ticket holders
4:00 PM - 11:00 PM Revolve Kitchen + Bar	Hotel Restaurant Open to Public for Dinner and Beverages Menu
4:30 PM - 5:30 PM ABCD Bravo	1-hour <u>Comedy Hour</u> for ticket holders
5:30 PM - 5:35 PM	5-minute Break
5:35 PM - 6:35 PM KLM Great Room	1-hour Dinner for all-access ticket holders

6:35 PM - 6:40 PM	5-minute Break
6:40 PM - 7:25 PM ABCD Bravo	45-minute Wheel of Fortune Toastmasters Trivia for ticket holders
7:25 PM - 7:30 PM	5-minute Break
7:30 PM - 9:00 PM ABCD Bravo	1.5-hour Tall Tales District Speech Contest for ticket holders
9:00 PM - 10:00 PM ABCD Bravo	1-hour Karaoke Contest and Line Dancing for ticket holders
10:00 PM	Adjourn

-Times subject to change-